Головна » 2017 » Грудень » 13 » «Згадала Василиха як дівкою була»
11:42
«Згадала Василиха як дівкою була»

Під такою назвою , були проведені Андріївські вечорниці методистом народної творчості  КЗ РД «Просвіта» Неонілою  Кандибою для слухачів Університету ІІІ віку та членів клубу за інтересами «Розрада».

День Андрія Первозванного вважається найбільшим передноворічним святом, яке відзначають ще з часів Київської Русі 13 грудня. Андрій Первозванний уходив до числа 12-ти апостолів Христа, і згідно з переказами, був братом апостола Петра та покровителем жителів України. Напередодні цієї дати прийнято збиратися на Андріївські вечорниці – гадання, з якими пов’язано безліч цікавих і загадкових звичаїв.

На вечорниці були запрошені начальник управління соціального захисту населення Зінаїда Яцик, директор територіального центру соціального обслуговування Оксана Приступа, провідний бібліотекар читального залу РЦБ куратор Університету ІІІ віку Ірина Приймак.

Члени клубу «Розрада» майстерно зіграли свої ролі, у залі панувала святкова атмосфера – лунали пісні та колядки. Всі присутні пригощалися варениками, пиріжками, узваром які власноруч приготували, також скуштували калиту, яку спекли Віра Федчишина та Ніна Кінах.

Щиро дякуємо завідувачу відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру Олені Макарук та соціальному працівнику структурного підрозділу Університету ІІІ віку Наталії Данилюк, слухачам Університету ІІІ віку та членам клубу за інтересами «Розрада» за допомогу у підготовці та проведенні свята.

Переглядів: 635 | Додав: ivkult | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar