Головна » 2017 » Жовтень » 24 » Мій край - моя земля!
16:05
Мій край - моя земля!

24 жовтня 2017 року в  КЗ РД «Просвіта» відбувся ІІ регіональний тур обласного конкурсу професійної майстерності  серед творчих працівників сільських клубних закладів « Мій край – моя земля».

Метою конкурсу було підвищення ролі клубних установ як культурно-просвітницьких, духовних, мистецьких центрів з реалізації державної політики та завдань галузі культури, удосконалення фахової майстерності сільських клубних фахівців, підняття соціального статусу й престижу професії, покращення співпраці з органами самоврядування в умовах створення об’єднаних територіальних громад.

У конкурсі брали участь такі райони  : Горохівський, Локачинський, Турійський та Іваничівський - змагалися у п’ятьох творчих конкурсних завданнях: «Моє село - моя Батьківщина», «Моя професія і виклики сьогодення», «Село історичне» (творча мультимедійна презентація), «Обереги нашої пам’яті», «Світ захоплень».

У першому конкурсі учасники представляли себе, розповідали про діяльність клубного закладу та співпрацю з громадою села, селища, збереження нематеріальної культурної спадщини свого села, популяризація автентичних зразків української народної творчості та розкриття творчого потенціалу сучасних майстрів народного мистецтва.

У завданні «Моя професія і виклики сьогодення» працівники культури у творчій формі представляє себе як менеджера соціокультурної сфери, розкривали власне бачення розвитку установи, завдань, проблем та шляхи їх вирішення.

Знайомили конкурсанти з історією свого села, відомими і маловідомими визначними місцями і подіями, цікавими людьми, акцентуючи, чому варто побувати саме в цьому селі. А в конкурсі «Обереги нашої пам’яті» демонстрували автентичні вбрання своєї родини, рушники, килими, та інші предмети вжитку, що збереглися. Наостанок конкурсантки знайомили глядачів та журі зі світом своїх захоплень, а вони, як виявилося, ой який різноманітний!

Пісні, поезія, гумористичні сценки з життя працівників культури, ліричні виступи, демонстрація родинних скарбів - вишитих рушників та українських національних костюмів - дивували глядачів конкурсу, змушували насміятися досхочу та оцінити уміння конкурсантів бути творчими, винахідливими, креативними.

У фойє працівники культури розгорнули виставку вишитих рушників, одягу та інших речей.

У підсумку журі визначило переможців  1 місце: Олена Лисюк, с. Піски Горохівський район.

2 місце: Марія Ревачук, м. Берестечко Горохівський район; Ольга Каліщук, с. Луків Турійський район та Людмила Держанович, с. Новий Двір Турійський район.

3 місце: Алла Юндак, с. Колона Іваничівський район.

 Подякою нагородили  учасницю із с. Новий Загорів Локачинського району

 Світлану Халамуду .

Переможці ІІ туру , в свою чергу, візьмуть участь у ІІІ турі конкурсу,  який відбудеться у листопаді у приміщенні Волинського академічного обласного театру ляльок.

Вітаємо  працівників культури з перемогою та бажаємо їм гідно представити район третьому турі.

Переглядів: 715 | Додав: ivkult | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar