Головна » 2017 » Жовтень » 12 » «Від козаків до кіборгів…»
13:09
«Від козаків до кіборгів…»

У КЗ «Іваничівський історичний музей» відкрито тематичну виставку до Дня захисника України, яка складається з окремих розділів: історія козацтва, історія створення та діяльність ОУН-УПА, ключові події початку ХХІ століття (Помаранчева революція, Євромайдан, Революція Гідності, АТО). На виставці представлені фото та документальні матеріали, що висвітлюють історичні події на теренах нашого краю та участь місцевих жителів у боротьбі за Незалежність та європейське майбутнє України.

День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня, яке припадає на велике релігійне свято Покрови Богородиці. Крім того, воно має важливе історичне значення, бо саме цей день вважається Днем утворення Української Повстанської Армії, а також Днем українського козацтва! Цього року ми відзначаємо 75 років від часу створення УПА.
Це свято увібрало в себе багаті та славні ратні традиції, воно уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.

Офіційною датою створення Української Повстанської Армії (УПА) прийнято вважати 14 жовтня 1942 р. У цей день християни східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке особливо шанували ще запорозькі козаки. Назва УПА також має свою історію. У 1921 р. Повстанською армією були названі військові частини армії Української Народної Республіки (УНР), які брали участь у Другому Зимовому поході. Натомість перші українські військові формування почали з’являтися вже на початку Другої світової війни у 1939 р.

На основі виставки для учнів НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія" була проведена історико-патріотична година "Наша слава, наша воля не вмре, не загине..." Школярі переглянули тематичні відеоролики, присвячені Дню захисника України.

Запрошуємо усіх бажаючих оглянути виставку, яка експонуватиметься до кінця жовтня!

Переглядів: 601 | Додав: ivkult | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar