Головна » 2017 » Травень » 26 » Міжнародний день музеїв в "КЗ Іваничівський історичний музей»
14:01
Міжнародний день музеїв в "КЗ Іваничівський історичний музей»

Там, за вікном нуртує сьогодення,

А тут, де тиша ніби вкопана стоїть,

По-своєму святкові і буденні

«Законсервовані» миттєвості століть.

Щоб ми могли своє вчорашнє знати.

Мов книгу знань, щоб погортали час,

Довірливо очима експонатів

Минуле наше дивиться на нас...

 

Щороку 18 травня світова музейна спільнота відзначає Міжнародний день музеїв, нагадуючи, що вони є важливим інструментом культурного обміну, збагачення національної спадщини, досягнення взаєморозуміння, співпраці та миру між людьми. І не випадково Міжнародний день музеїв цього року співпав з Днем вишиванки в Україні.

З цієї нагоди привітати працівників завітала заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, побажавши усім міцного здоров’я, щедрих відвідувачів та поповнення фондів цікавими експонатами для збереження історії рідного краю.

В Іваничівському історичному музеї є чимала колекція вишивок, які складають близько двохсот експонатів. Серед них чотири сорочки, що є цінними експонатами відділу етнографії, належать до сімейних реліквій і передані на зберігання до фондів музею Людмилою Войтович.

До святкових вітань приєдналися начальник відділу культури райдержадміністрації Олена Шумик,  працівники бухгалтерії та директори підзвітних установ відділу, працівники архіву, краєзнавці та жителі селища.

До свята працівники КЗ «Іваничівський історичний музей» організували День відкритих дверей та святкові акції «Подаруй музею експонат» і «Селфі у вишиванці з улюбленим експонатом».

Музейні працівники висловлюють щиру вдячність дарувальникам Людмилі Стузі, Олегу Дубині, Леоніду Курдельчуку, Петру Мазурку, Лідії Ярощук, Ларисі Тарасюк, Галині Марущак, Світлані Тарасюк, Ользі Петровій, Світлані Малюк, Аллі Колодійчук та багатьом іншим… Передані ними експонати доповнюють музейні колекції.

Цьогоріч до акції «Подаруй музею експонат» долучилася керуюча справами районної ради Ніна Шумська, презентувавши вишиту сорочку своєї бабусі Домни, яка народилася 1909 року.

Саме музей покликаний закласти в душу кожного відвідувача, чи то туриста, чи місцевого жителя, любов до історії рідного краю, вселити в душу кожного непохитну віру в прекрасне, викликати захоплення нашими пращурами, виховати в кожному громадянинові почуття гідності до себе і за свою маленьку Батьківщину.

                                              Музей – це дім, де сива давнина

      Через віки вливається в майбутнє…

Речей багато – доля в них одна,

Щоби минуле стало незабутнім.

Переглядів: 443 | Додав: ivkult | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar