Головна » 2017 » Травень » 4 » «Чорнобиль не має минулого часу»
14:52
«Чорнобиль не має минулого часу»

26 квітня в  сесійній залі районної ради відбулася година пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу», присвячена 31-ій річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Чорнобиль…Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним  вогнем скорботи. Від аварії постраждали мільйони людей і ця трагедія зачепила долю кожного українця. З метою вшанування пам'яті загиблих учасників ліквідації та наслідків Чорнобильської катастрофи була проведена година пам'яті, яку підготував КЗ РД «Просвіта».

Із словами глибокої шани та  вдячності до ліквідаторів звернулися: голова райдержадміністрації Лілія Кревська, заступник голови районної ради Юрій Мазурок, радник голови районної ради Василь Живчин.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять ліквідаторів, які вже пішли у вічність, залишивши по собі гострий біль втрати та світлий спомин. Ми пам’ятаємо про мужність і самопожертву усіх, хто пройшов через усі кола ядерного пекла заради врятування життя і здоров’я нинішніх і прийдешніх поколінь.

Для всіх присутніх в залі скорботними нотами розливалися мелодії пісень у виконанні працівників КЗ РД "Просвіта".

На завершення заходу начальник відділу «Іваничівське бюро правової допомоги» Надія Адамович розповіла про діяльність системи безоплатної правової допомоги, про реалізацію права громадян на первинну та вторинну правову допомогу, про пільги та компенсації особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та надала індивідуальні юридичні консультації усім бажаючим.

Головний лікар ЦПМСД Роман Киця проінформував присутніх про державне регулювання цін на лікарські засоби та про запровадження відшкодування їх вартості.

Переглядів: 458 | Додав: ivkult | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar